Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija MUP-a KS

Uhvaćen osuđeni ubica Adnan Šerak!

Untitled

Podsjetimo, Šerak se od 22. oktobra nalazio u bjekstvu, nakon što je dobio dopust da cijepa drva roditeljima

Adnan Šerak, odbjegli zatvorenik koji se nije vratio s dopusta iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, večeras je uhapšen.

Šerak je uhapšen u kafiću “Trezor” na Marijin Dvoru, na području sarajevske općine Centar.

Prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj, kazao je izvor Dnevnog avaza iz MUP-a KS. Šerak nije pružao otpor, a kod njega prilikom pretresa nije pronađeno ništa sumnjivo. On je odveden u prostorije PU Centar gdje će biti saslušan, a ujutro će najvjerovatnije biti vraćen u zenički zatvor.

Policiji je prije hapšenja rekao da ne posjeduje dokumente, te se lažno predstavio. Potom su mu policajci naredili da skine džemper, jer su znali da na lijevoj ruci ima tetovažu. Kada su vidjeli tetovažu nije više bilo dileme.

Podsjetimo, Šerak se od 22. oktobra nalazio u bjekstvu, nakon što je dobio dopust da cijepa drva roditeljima, nakon kojeg se nije vratio u KPZ Zenica.

Šerak je presudom Vrhovnog suda FBiH od 2009. osuđen na osam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića. Na njih je pucao u decembru 2008. u kafiću na Grbavici.

Podsjetimo, Vrhovni sud Federacije BiH u novembru prošle godine ukinuo presudu Kantonalnog suda u Zenici kojom je 15. januara 2015. Šerak osuđen na sedam godina zatvora jer je u KPZ-u Zenica nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku. Presuda je ukinuta nakon što su uvažene žalbe odbrane.