Bosanska Gradiška

Uhvaćeni na djelu: Četvorka ukrala najmanje 5.000 litara goriva, svi su uhapšeni

krađa goriva

Policija je u blizini radilišta u mjestu Donja Dolina pronašla D.Đ. koji je vozio “fiat”, a u prtljažniku je pronađeno je više kanistera u kojima se nalazilo gorivo

Policija u Bosasnkoj Gradišci uhapsila je D.Đ, D.S. i O.G. svi iz Bosanske Gradiške i D.G. iz Banje Luke, koje sumnjiče da su ukrali više hiljada litara goriva.

Naime, u Policijsku stanicu Gradiška jučer je prijavljeno da u mjestu Donja Dolina i Greda, nepoznate osobe kradu gorivo iz radne mašine, vlasništvo privatnog preduzeća.

Policija je u blizini radilišta u mjestu Donja Dolina pronašla D.Đ. koji je vozio “fiat”, a u prtljažniku je pronađeno je više kanistera u kojima se nalazilo gorivo.

Daljim radom po prijavi identifikovani su D.S, O.G. i D.G. koji su zajedno sa D.Đ. učestvovali u krađi goriva iz radnih mašina, te su svi uhapšeni, javljaju Nezavisne novine.

Sumnjiče ih da su od maja 2022. godine konstantno krali gorivo iz radnih mašina, ukupno oko 5.000 litara, te međusobno dijelili i prodavali trećim licima.

“Time su preduzeću pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 16.000 KM”, navode iz Policijske uprave Gradiška.

Dodaju da je kod kuće D.G. pronađeno je oko 648 litara ukradenog pogonskog dizel goriva, koje je vraćeno oštećenom preduzeću.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica D.Đ, D.S, O.G. i D.G. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.