Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS

Zatvorski cimer Amela Sejfovića pušten na slobodu

policija3345

Šadija, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je nakon kraće potjere na Ilidži

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, danas je Haris Šadija (31), bivši zatvorski cimer Amela Sejfovića, pušten na slobodu, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, piše Dnevni avaz.

– Nije bilo zakonskih elemenata za njegovo daljnje zadržavanje pa je pušten na slobodu. Predmet ide u redovnu proceduru – kazala je Bavčić.

Šadija, koji je odranije poznat policiji, uhapšen je nakon kraće potjere na Ilidži.

On je na patrolu Jedinice za podršku MUP-a KS naletio u BMW-u na kojem su bile ukradene registarske oznake. Kada su mu specijalci prepriječili put, on je pokušao pješice pobjeći, ali su ga brzo stigli i savladali.

Šadija je prvo tvrdio da nema dokumente, ali je ubrzo identificiran te je utvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog ozbiljnih prijetnji koje je u ranijem periodu upućivao jednoj osobi, kao i zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

On je bio u istoj ćeliji s Amelom Sejfovićem u KPZ-u ”Miljacka” i protiv njega je svjedočio na suđenju za bijeg iz zatvora. Šadija, koji je bio svjedok Tužilaštva, tokom saslušanja tvrdio je da je Sejfović i njemu nudio da pobjegnu skupa iz zatvora.