kamerun

Autobus se survao s mosta u provaliju, poginulo više od 37 ljudi (FOTO)

Pojedini kamerunski mediji izvijestili su da su najmanje 52 osobe nastradale u dvije nesreće, a kao izvor su naveli Securoute, grupu za osvještavanje o bezbjednosti u vožnji

U dvije saobraćajne nesreće na zapadu i jugu Kameruna u nedjelju je smrtno stradalo više od 40 ljudi, a oko 20 ih je povrijeđeno, javlja Anadolu Agency (AA).

Prva nesreća dogodila se rano ujutro na mostu Nemale u blizini grada Makenene u centralnoj regiji, odnijevši najmanje 37 života, izvijestio je državni medij CRTV. Tri osobe poginule su u odvojenoj nesreći na cesti Mengong – Sangmelima, u južnoj regiji.

“Javni autobus koji je iz Bafoussama u zapadnoj regiji krenuo prema glavnom gradu Jaundeu, u regiji Centar udario je kamion, a vozač je izgubio kontrolu prije nego što je završio u provaliji”, izjavio je ministar saobraćaja Jean Ernest Massena Ngalle Bibehe.

Pojedini kamerunski mediji izvijestili su da su najmanje 52 osobe nastradale u dvije nesreće, a kao izvor su naveli Securoute, grupu za osvještavanje o bezbjednosti u vožnji.

Povrijeđeni su prevezeni u obližnje zdravstvene ustanove.

Ministra saobraćaja, kao i ostale članove Vlade, premijer Joseph Ngute poslao je u nedjelju na mjesto događaja “kako bi procijenili štetu uzrokovanu ozbiljnim saobraćajnim nesrećama”.