Globus

na terenu veliki broj vatrogasaca

Bukte požari iznad Makarske rivijere, vatra zahvatila borove šume

18/04/2022
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

"Požare iznad Živogošća i Makarske držimo pod nadzorom. U Makarskoj nam, kao ni u prvom požaru, nije jednostavno doći do požarišta pa koristimo protupožarne puteve i reagiramo vrlo brzo na povremena rasplamsavanja"

Nešto iza ponoći na predjelu Kotišina na obroncima Biokova u Makarskoj, buknuo je još jedan požar na nepristupačnom terenu kojeg jutros gase vatrogasni timovi iz cijele Splitsko-dalmatinske županije, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Vatrena stihija je zahvatila borovu šumu, prenosi Hina.

Aktivan je i požar na nepristupačnom predjelu na Biokovu iznad Živogošća, a tokom noći, na te dvije lokacije, bilo je 115 vatrogasaca, izjavio je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Makarska Mario Čović. Jutros se očekuje preraspodjela snaga.

18.04.2022., Makarska – Nocas oko 00:30 sati u Makarskoj je izbio pozar u borovoj sumi iznad Super Konzuma na Dugisu. Gasenje pozara je ometala jaka bura. Photo: Matko Begovic/PIXSELL

“Požare iznad Živogošća i Makarske držimo pod nadzorom. U Makarskoj nam, kao ni u prvom požaru, nije jednostavno doći do požarišta pa koristimo protupožarne puteve i reagiramo vrlo brzo na povremena rasplamsavanja”, rekao je Čović.

Za sada se ne zna koliko je tačno vatrom zahvaćena površina. Ugroženih objekata nema, ali vatrogasci djeluju s povećanim oprezom kako planove ne bi poremetio vjetar. Vjetar je ključan faktor  i hoće li u pomoć stići zračne snage koje su, potvrdio je Čović, pozvali u pomoć.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.