Globus

pad zaraženih

Dva dana zaredom iz Njemačke stižu dobre vijesti, Merkel “smiruje strasti”

25/04/2020

Merkel je upozorila kako se kod trenutnog uspjeha u borbi protiv širenja koronavirusa radi "samo o jednoj etapi" u borbi protiv pandemije

Broj novozaraženih u Njemačkoj povećao se za 2055 na 152.438, objavio je u subotu Institut Robert Koch, što je drugi dan zaredom da se smanjuje broj zaraženih.

Prije toga, tri dana zaredom taj je broj u Njemačkoj rastao.

U toj se zemlji broj umrlih u posljednja 24 sata povećao za 179 na 5.500, pokazali su podaci od subote.

Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u svom obraćanju Bundestagu u četvrtak kako je Njemačka još uvijek na početku pandemije.

“Niko to ne sluša rado, ali istina je da se ne nalazimo u završnoj fazi pandemije, nego na početku. Mi ćemo još dugo morati živjeti s ovim virusom”, rekla je Angela Merkel tijekom obraćanja parlamentu.

Merkel je upozorila kako se kod trenutnog uspjeha u borbi protiv širenja koronavirusa radi “samo o jednoj etapi” u borbi protiv pandemije.

“Mi se još uvijek nalazimo na tankom ledu, ja bih rekla na vrlo tankom ledu”, rekla je Merkel.

Ona je iznova kritizirala ponašanje nekih saveznih pokrajina koje inzistiraju na što bržem i obuhvatnijem popuštanju restrikcija poput otvaranja škola ili gastronomskih objekata.

“Ponašanje nekih saveznih pokrajina mi stvara brige. S popuštanjima se ide vrlo brzo, rekla bi prebrzo”, upozorila je Merkel.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.