Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Delegacija EU u BiH dijeli grantove u vrijednosti od tri miliona eura

24/03/2017

U Sarajevu će u ponedjeljak, 27. marta, biti održana ceremonija dodjele grantova u vrijednosti tri miliona eura, u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH”, koji sprovodi Međunarodna organizacija rada /ILO/, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Ukupna vrijednost projekta, kojeg finansira EU, čiji je cilj povećati zaposlenost na osnovu prekvalifikacije nezaposlenih, stvoriti nova radna mjesta i podržati lokalni ekonomski razvoj i reformu tržišta rada, iznosi četiri miliona eura.

Ovim povodom medijima će se obratiti šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, direktor ILO Kancelarije u Budimpešti Antonio Graziosi i predstavnik lokalnog partnerstva koje predvodi Poljoprivredni fakultet u Banjoj Luci, profesor Nikola Mićić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.