Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Matić: Kolinda je hodajući skandal, sramota me

KOLINDA

Hrvatski saborski zastupnik Predrag Matić (SDP) nazvao je predsjednicu Kolindu Grabar- Kitarović hodajućim skandalom. Komentarišući u srijedu u Saboru njenu posjetu Argentini i njene izjave o Drugom svjetskom ratu, poručio je kako je njega sramota što je Grabar-Kitarović predsjednica Hrvatske.

– Već je pomalo apsurdno komentarisati njene poteze. To je hodajući skandal koji gdje god se pojavi ona pogleda oko sebe i što joj je prikladno izjavi – istaknuo je Matić.

Podsjećamo, hrvatska predsjednica je u Buenos Airesu rekla kako su “nakon Drugoga svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskoga naroda i domovine”.

Matić je nabrojao neke Kolindine izjave i promjene stajališta…

– Sjetimo se u Vukovaru kad je vidjela moćni Dunav, rekla je da će proći puno vode dok postanemo sa Srbima prijatelji, pa je tri dana kasnije ugostila Vučića. Sjetimo se što je govorila o fašizmu, antifašizmu, a kad je došla u Argentinu onda je tamo pred ljudima koji nisu nikad bili u Hrvatskoj i koji kad pokažu na karti Hrvatsku zahvaćaju i debeli dio BiH i Srbije, izjavila tako nešto za što bi Angela Merkel u istom slučaju ili bila ekspresno smijenjena ili bi završila u zatvoru. Sjetimo se Lisinskog kada je govorila Srbima da je ona i njihova predsjednica, a prije toga im je govorila da slobodno sele, da živimo u “free country.” Mene je sramota što nam je to predsjednica – poručio je Matić.