Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi video

Objavljen snimak zloglasnog narkobosa kako plače

chapo44

Meksička je vlada izručila Guzmana u januaru 2017.

U utorak je okončano suđenje 61-godišnjem El Chapu. Osuđen je po svih 10 tačaka optužnice nakon što je porota šest dana raspravljala. Suđenje je trajalo tri mjeseca, a tokom tog su vremena svjedočili El Chapovi bivši saradnici, zaposlenici i agenti FBI-a.

Meksička je vlada izručila Joaquina Guzmana u januaru 2017., dan prije nego što je Donald Trump postao predsjednik.

Nakon što je jučer objavljena presuda, Ministarstvo pravosuđa je objavilo i snimku na kojoj se vidi Guzman sa suzama u očima, a čini se da je bio u stanju šoka nakon što je predan američkim vlastima u pratnji agenata DEA-e (policijsko-obavještajne agencije za suzbijanje droge).


El Chapo će ostatak života provesti u američkom zatvoru.

Optužnica je uključivala sedam tačaka za krijumčarenje droge, jednu tačku za organizirani zločinački pothvat, jednu za pranje novca i jednu optužbu za kazneno djelo počinjeno vatrenim oružjem. Zbog toga je osuđen za doživotnu zatvorsku kaznu, a još nije poznato gdje će je odslužiti, piše Daily Mail.

Jučer je u sudnici bila i 29-godišnja supruga zloglasnog narkobosa, bivša kraljica ljepote Emma Coronel Aispuro. Nakon što je presuda pročitana, El Chapo se okrenuo prema njoj i poslao joj poljubac. Ona mu se nasmiješila i sa suzama u očima podigla palčeve. Par je u braku otkako je ona imala 18 godina.

Dok je presuda čitana, El Chapo nije pokazivao nikakve emocije. Njegovi su advokati pak rekli da planiraju uložiti žalbu na presudu te da je on unatoč svemu optimističan.