Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pisana izjava

Oglasio se i Trump: Nije još gotovo, Biden se lažno predstavlja predsjednikom

trump1 (1)

Nakon što je potvrđeno da je demokratski kandidat Joe Biden pobijedio u saveznoj državi Pennsylvania, osvojivši tako 270 izbornih glasova potrebnih za ulazak u Bijelu kuću kao 46. predsjednik Sjedinjenih Država, Trump je dao pisanu izjavu

Američki predsjednik Donald Trump, nakon što je potvrđeno da je demokratski kandidat Joe Biden pobjednik predsjedničkih izbora u toj zemlji, rekao je da izbori još nisu gotovi, te da se Biden lažno predstavlja kao predsjednik, javlja Anadolu Agency ( AA).

“Neću stati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i demokratiju koju zahtijeva”, poručio je Trump.

Nakon što je potvrđeno da je demokratski kandidat Joe Biden pobijedio u saveznoj državi Pennsylvania, osvojivši tako 270 izbornih glasova potrebnih za ulazak u Bijelu kuću kao 46. predsjednik Sjedinjenih Država, Trump je dao pisanu izjavu.

“Svi znamo zašto se Biden žuri da se lažno proglasi pobjednikom i zašto mu saveznici pomažu u medijima, ne žele da istina izađe na vidjelo”, rekao je Trump ponovivši kako izbori nisu gotovi.

Naglasio je da će se glasovi ponovno brojati, posebno u državama u kojima je utrka bila prilično neizvjesna i da su u nekim državama već pokrenute tužbe.

“Rezultate izbora neće odlučiti mediji, već glasovi koji su korišteni pravnim putem”, poručio je Trump.