Poduzetnik ponudio prevoz rođaki, pa je pokušao obljubiti: “Želim te imati”

76d0d6f2584cd410e3968fbddb61634d-preview

Poduzetnik iz Pleternice S. B. u junu 2010. godine nije ni slutio da će, nakon što je bludničio nad svojom tada 19-godišnjom rođakinjom, završiti na sudu i biti osuđen, ali i da će joj morati platiti 25.000 kuna s kamatama zbog pretrpljene štete.

Na požeškom sudu zbog kaznenog djela protiv spolne slobode uvjetno je kažnjen, a nedavno je u drugoj sudnici nepravomoćno presuđeno da svojoj žrtvi – rođakinji mora isplatiti i 25.000 kuna sa zakonskim kamatama.

– Ne negiram da sam proglašen krivim za počinjenje bludnih radnji na njezinu štetu, ali osporavam da je trpjela duševne boli zbog toga, pogotovo ne jer je sankcija za bludne radnje rezultirala uvjetnom osudom.

Ona ničim ne dokazuje da je doživjela emocionalni i psihički stres i da je bila traumatizirana – objasnio je sutkinji Općinskog suda u Požegi S. B. i istaknuo da tokom tog noćnog nasrtaja s njegove strane nije bilo nikakve prisile.

Spasio je od kiše

Njegov seksualni prestup datira od 27. juna 2010. godine, kada je 19-godišnju rođakinju susreo u Pleternici. Nagovorio ju je da uđe u njegov auto rekavši joj da ne želi da pokisne. Ona je pristala jer su rodbina, pritom ne sluteći što je čeka. Provezao se pokraj njezine kuće, zbog čega je počela negodovati i ispitivati ga kud je vozi.

Stali su u mrklom mraku oko 4 sata ujutro na poljskom putu aerokluba Pleternica kod Ivandvora. Prema optužbi, cilj mu je bio zadovoljiti spolni nagon. Rekao joj je da je želi imati pa se premjestio na njezino sjedište. Počeo ju je ljubiti i dirati po cijelom tijelu.

Prisilio ju je da legne, zavlačio joj je ruke ispod majice i otkopčao remen hlača. Nesretna se djevojka cijelo vrijeme opirala i na kraju se uspjela otrgnuti i pobjeći iz automobila.

Teška trauma

– Za mene je cijeli događaj bio itekako traumatičan. Pa on je uza sve to i moj rođak! Kad sam uspjela pobjeći iz auta, krenuo je vozilom za mnom te pružio ruku kroz prozor kojom me uhvatio za remen. Vukao me tako par metara sve dok nisam završila u kanalu.

Od tada se bojim mračnih mjesta. Imam noćne more u kojima on nasrće na mene. Iako je imao zabranu pristupa, prolazio je kraj moje kuće i smijao se meni i mom ocu. Nikada se nije ispričao ili pokazao kajanje – posvjedočila je poduzetnikova žrtva i dodala da s dečkom s kojim je u vezi teško uspostavlja povjerenje.