srbijanska policija

Rasvijetljeno ubistvo Strahinje Stojanovića, osumnjičen muškarac iz BiH

20899_ekplozija-dzipa-na-nbgd0713-09-2020_f

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, “nije samo državljanin Republike Srbije”, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne potjernice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je rasvijetlilo ubistvo Strahinje Stojanovića (30), koje se 13. septembra 2020. godine dogodilo na Novom Beogradu, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog džipa.

“Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspjeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave”, poručio je u saopštenju ministar policije Nebojša Stefanović.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, “nije samo državljanin Republike Srbije”, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne potjernice.

Naime, za ubistvo Stojanovića je osumnjičen M.L. (50) iz Bosanske Gradiške, javljaju srbijanski mediji.

Кako se sumnja, M. L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim satima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 sati, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo, navodi se u policijskom izvještaju.

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.