Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Rouhani: Bacit ćemo SAD na koljena

28/06/2018

Iran neće podleći pritiscima i riješit će sve probleme a da ne žrtvuje svoj nacionalni dignitet i slobodu, kazao je predsjednik te zemlje Hassan Rouhani.

U obraćanju na nacionalnoj televiziji u četvrtak, rekao je da se Iran nikada neće predati pred Amerikom, dodavši da će “SAD baciti na koljena”.

– Moramo pokazati svijetu da ćemo prevladati probleme i teškoće, bez žrtvovanja naše slobode, neovisnosti, demokratije, republičkog sistema, religije i kulture – poručio je Rouhani, prenosi Sputnik.

Predsjednik SAD-a Donald Trump početkom maja je najavio da se Amerika povlači iz iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, te da će Iranu ponovo nametnuti sankcije, možda čak i strože.

Stav Irana je da ima pravo na obogaćivanje urana u mirnodopske svrhe.

Ajatolah Ali Khamenei naglasio je da Iran ne može istovremeno biti pod sankcijama i odustati od nuklearnog programa te poštovati ograničenja koje je nametnulo šest svjetskih sila.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.