Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi kontingent

Srbiji isporučeno 150.000 doza cjepiva AstraZeneca

Predsjednik Vučić je izrazio zahvalnost britanskoj veleposlanici i otpravniku poslova indijskog veleposlanstva na cjepivima

U Srbiju je u nedjelju stigao prvi kontingent od 150.000 doza AstraZeneca cjepiva protiv koronavirusa.

Cjepivo britansko-švedskog proizvođača “AstraZeneca” uvezeno je iz Indije, a na beogradskom aerodromu isporuku su dočekali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, veleposlanica Velike Britanije u Srbiji Sian Macleod i otpravnik poslova Veleposlanstva Indije Vijay Kumar.

Predsjednik Vučić je izrazio zahvalnost britanskoj veleposlanici i otpravniku poslova indijskog veleposlanstva na cjepivima.

“Hvala što podržavate Srbiju i što ste dozvolili da uvezemo iz Indije. Ovaj trenutak je od velikog značaja za nas”, rekao je Vučić, javlja Tanjug.

Nakon današnje isporuke Srbija postaje jedna od rijetkih zemalja u svijetu u kojoj će građani moći birati između četiri različita cjepiva protiv koronavirusa – američko-njemačkog “Pfizer/BioNTech, ruskog “Sputnjik V”, kineskog “Sinopharm” i britansko-švedskog “AstraZeneca”.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u petak da je Srbija potpisala novi ugovor s kompanijom “Pfizer-BioNTech”, tako da će u tu zemlju u drugom kvartalu stići 1,2 milijuna doza, a u trećem 1,19 milijuna doza cjepiva.

U Srbiji se do sada cijepilo više od milijun stanovnika.