Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sam prijavio zločin

Trostruko ubistvo u Njemačkoj: Mladić porijeklom s Balkana iskasapio porodicu

njemacka policija ubistvo
Foto: Bild.de

Prema informacijama Bilda, sjekira kojom je počinjeno ubistva pronađena je u kući

Jezivo ubistvo dogodilo se u Njemačkoj gdje je Benjamin H. (28) sjekirom izmasakrirao majku Gretu H. (59), baku Eriku (84) i djeda Egona (85).

Kako je objavio Bild, ubica je inače porijeklom iz bivše SFRJ odakle je njegov otac, koji ne živi odavno sa njima.

Sam se prijavio policiji

Fizioterapeutkinja Greta trebala je za nekoliko dana da proslavi svoj 60-ti rođendan. Mladić se sam prijavio policiji poslije zločina i plakao kad je telefonom javio da je pobio porodicu. Kada je policija stigla u kući je zatekla stravičan prizor i tri tijela. Kasnije je uhapšen bez pružanja otpora.

Prema informacijama Bilda, sjekira kojom je počinjeno ubistva pronađena je u kući. Mladića osumnjičenog za zločin mještani opisuju kao usamljenika koji je živio povučeno i imao malo kontakta sa komšijama. Prošle su godine od njegovog posljednjeg posta na društvenim mrežama.

Kako je objavio Bild, Benjamin je diplomirani fizioterapeut. Jedno vrijeme je radio u struci pre prekvalifikacije za vodoinstalatera. Njegov otac je sa područja bivše Jugoslavije, ali godinama nije viđen u gradu.

Majka uvijek strahovala

– Bio je tu samo kratko, radio kao prevodilac za čeličane iz inostranstva – rekao je komšija.

Majka se uvijek bojala da će joj bivši muž odvesti sina sa sobom. Vjerovatno ga je zato štitila od svega. Sa sinom nije bila ni na seoskim ni na klupskim zabavama. Komšije sumnjaju da je motiv zločina to što ga je skrhala situacija u kući.

Šta je bio tačno motiv da zbriše svoju porodicu utvrdit će istraga.