Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

U izgubljenom prtljagu pronađeno 400.000 eura!? (FOTO)

01/06/2015

Srbijanski carinici su noćas na aerodromu ”Nikola Tesla” sprečili pokušaj krijumčarenja 390 hiljada eura.

Devize su pronađene prilikom rentgenske kontrole u koferu 46-godišnjeg slovenačkog državljanina, koji je došao na preuzimanje prtljaga izgubljenog 30. maja 2015. godine, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Kako se navodi, na pitanje carinika, da li ima nešto da prijavi, Ž. D. je rekao da nema ništa osim ličnih stvari. Nakon što je na rentgenu detektovana velika količina novca, priznao je da u koferu ima 400 hiljada eura.

Upitan odakle mu toliki novac i zašto ga nije prijavio, rekao je da je pre 10-ak godina dobio novac na lutriji u Sloveniji, a da je sada zaboravio da ga prijavi, jer se uplašio da mu prtljag neće biti pronađen.

Slovenačkom državljaninu, koji je prije dva dana doputovao iz Barcelone preko Atine, vraćen je dozvoljeni iznos od 10 hiljada eura, a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.