apel da se drže distance

U Sloveniji među kritično oboljelima i mlađi ljudi

Janez Poklukar

U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenskoj bolnici, trenutno je 28 hospitaliziranih bolesnika, od čega ih je šest priključeno na respirator na odjelu intenzivne njege

Među 13 oboljelih od bolesti koronavirusa na intenzivnoj njezi ljubljanske klinike za zarazne bolesti ima i mladih ljudi, upozorio je direktor sveučilišnog kliničkog centra pozivajući mlade da poštuju preporučenu udaljenost u ličnim kontaktima.

“Među osobama u kritičnom stanju su i mlađe osobe, zato mlade upozoravamo da se ne ponašaju lakomisleno u sadašnjoj epidemiji jer bolest ne bira”, kazao je Janez Poklukar. U njegovoj se bolnici liječi 50 oboljelih.

U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenskoj bolnici, trenutno je 28 hospitaliziranih bolesnika, od čega ih je šest priključeno na respirator na odjelu intenzivne njege.

Nakon što se u petak utvrdilo da je respiratorni bolesnik, primljen taj dan u bolnicu, ipak pozitivan na koronavirus 93 zaposlenih je u samoizolaciji, prenosi Hina.

Slovenska je vlada u petak navečer odlučila u zdravstveni sustav uključiti sve zdravstvene radnike i suradnike koji su bili u procesu praktičnog osposobljavanja, odnosno pripravnike, a već prije su u napore zdravstvenog sustava tijekom epidemije uključeni liječnici na specijalizaciji, oni koji još nemaju liječničku licencu te studenti završnih godina studija medicine.