Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u beogradu

Ubijen je sin bivšeg fudbalera Sarajeva, svjedokinja ispričala detalje: “Samo smo bili on, taj ubica i ja”

Vedran-Repčić-2

Ljekari Hitne pomoći koje su pozvale komšije, po dolasku na lice mjesta mogli su samo da konstatuju smrt muškarca

Vedran Repčić (41), sin nekadašnjeg fudbalera Sarajeva i Crvene zvezde Srebrenka Repčića, ubijen je jutros u sačekuši u naselju Braće Jerković u Beogradu, kada je nepoznati napadač oko 10 sati ispalio više hitaca u njega.

Ljekari Hitne pomoći koje su pozvale komšije, po dolasku na lice mjesta mogli su samo da konstatuju smrt muškarca.

Odmah je na lice mjesta stigao i veliki broj pripadnika MUP koji i dalje vrše uviđaj.

Kako se saznaje na licu mjesta, napadač sa crnom maskom, sportskom torbom, obučen u tamnu odjeću, sasuo je nekoliko hitaca u Repčića i pobjegao ka pijaci.

Policija je odmah nakon pucnjave proglasila akciju “Vihor” u Beogradu u potrazi za ubicom, piše Blic.

– Vraćala sam se iz prodavnice. Dečko je išao donjom ulicom… Odjednom sam čula jedan pucanj. Okrenula sam se se, mislila sam da je petarda. Čula sam još dva pucnja i tada sam vidjela da dečko leži pored kombija, a da se onaj što ga je upucao stavio pištolj u crnu torbu i pobjegao. Lice mu nisam vidjela.

Ovim riječima, jutrošnju pucnjavu u naselju Braće Jerković u kojoj je ubijen sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Vedran Repčić, opisala je komšinica.

Repčića je nepoznati napadač presreo jutros oko 10 sati i ispalio nekoliko hitaca ka njemu.

– Vidjeli smo se, ja sam vidjela Repčića. Onda sam zvala svog supruga da zove policiju i stajala sam kao ukopana. Bila sam šokirana. Samo smo bili on, taj ubica i ja – priča komšinica.

Kako kaže, Repčića poznaje odranije i ovo nije prvi put da se našao u centru krvavog obračuna.

– Repčić je bio… Bolje da ne pričam. On je ubio trojicu, ne znam šta da vam kažem više. Ne poznajem ga… – dodala je komšinica.

Vedran Repčić je, podsjeća Blic, već bio na meti napadača prije četiri godine, ali je preživio atentat. U dosijeu ima nekoliko teških krivičnih djela.