Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

južna kalifornija

Ubio četiri osobe: Policija objavila uznemirujući snimak krvave pljačke (VIDEO)

123

Stravični napadi dogodili su se u Garden Groveu, a snimke s nadzornih kamera pokazuju koliko su jezivi bili

U seriji nasilnih napada u Južnoj Kaliforniji ubijene su četiri osobe, dok je dvoje ranjeno. U vezu s krvavim pljačkama i incidentima koji su uključivali napade nožem dovodi se 33-godišnji član bande i on je vrlo brzo uhapšen i transportovan u zatvor.

Stravični napadi dogodili su se u Garden Groveu, a snimke s nadzornih kamera pokazuju koliko su jezivi bili. Policija je na Twitteru objavila video snimljen u poslovnici jedne od osiguravajućih kuća koju je pljačkaš namjeravao orobiti.

Na snimci vidimo kako 33-godišnjak ulazi u poslovnicu, na glavi ima kapuljaču i odmah prilazi zaposlenici koja sjedi za radnim stolom. Nakon nekoliko razmijenjenih rečenica manijak vadi noževe i najmanje desetak puta bode nesretnu ženu.

Nakon prvotnog šoka, nesretnica je uspjela ustati, napadač je ustuknuo pa je žena uspjela izaći iz naizgled bezizlazne situacije. Vjerovatno je pomoglo i to što je kolegica iz ograđenog šaltera počela vaditi novac iz blagajne i pružala ga napadaču.

Razbojnik je nakon kraćeg oklijevanja zgrabio novac i pobjegao iz poslovnice.

Krvavi pothvat podivljalog 33-godišnjaka trajao je otprilike dva sata i to na šest različitih lokacija. “Bio je brutalan”, rekli su policajci nakon što su ga uhapsili.

Osim poslovnice osiguravajuće kuće, provalio je u jedan stan, opljačkao pekarnicu i trgovinu, napao zaposlenika na benzinskoj pumpi, a ubio je i jednog zaposlenika u obližnjem restoranu.