Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović

jelena-marjanovic-krsmanovic-zoran-marjanovic

Zoran Marjanović, suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović je uhapšen, saznaje beogradski “Blic”.

Nezvanično saznaju da je Marjanović priveden u okviru istrage o ubistvu njegove supruge.

Vladimir Marjanović potvrdio je da je njegov sin uhapšen i tvrdi da je “hapšenje namješteno”.

Zoran Marjanović je prije nekoliko dana ušao u rijaliti “Zadrugu” na iznenađenje mnogih, a kao glavni motiv za to navodio je da želi da ga publika upozna na pravi način. Isticao je da mu novac nije bitan, a tokom boravka u šou otkrio je da je veliki vjernik, da bi uradio sve za religiju i porodicu, te da ga bole priče da je pripadnik sekti. Morao je da napusti “Zadrugu” zbog Socijalne službe, koja je tražila da odredi privremene staratelje, a kćerka Jana je tokom njegovog boravka u šou bila sa njegovim roditeljima.

Dok je bio u rijalitiju, progovorio je o svim detaljima kobnog dana, kada je ostao bez voljene osobe, a njegova kćerka bez majke, kao i o životu nakon tragedije.

Ispričao je kako je kćerkica Jana reagovala kad je saznala da joj je mama ubijena.

– Ja i dijete ostajemo, ona odlazi da trči… Kasnije krećemo, zovi, traži, nema, kraj. Kakav je samo osjećaj da se vratiš kući bez voljene osobe, kasnije sa djetetom, plakanje, to je užasna stvar. Ljudi su se povukli, mnoge sam precrtao sa spiska prijatelja. Ja sam mnogo hrabar, ja bih za ovu zemlju, za Srbiju, za crkvu, za vjeru, sutra život dao – naveo je on, dodavši da ga boli povezivanje sa sektama, te da svi vrlo dobro znaju da je pravoslavac i da bi poginuo za svoja uvjerenja.

– Pisalo se svašta u medijima, nije bilo lako gledati cijelu moju porodicu u toj kući, koja je bila jeziva tih dana – pričao je Zoran, a potom istakao da je nakon duge patnje odlučio da bude još jači.

Ubistvo pjevačice Jelene Marjanović zaokupilo je pažnju cjelokupne srpske javnosti koja i dalje ne zna ko stoji iza zločina.

Jelena je nestala 2. aprila 2016. godine, dok je trčala na nasipu u Crvenki. Na nasip je došla automobilom sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom. Zoran i Jana su, kako je Zoran tvrdio, u jednom trenutku ostali na livadi, dok je Jelena otrčala.

Zoran je tek uvečer policiji prijavio Jelenin nestanak. Ostalo je nejasno zašto nije reagovao odmah čim je primijetio da mu nema supruge.

Policija je iste večeri krenula u potragu za Jelenom. Vjerovalo se da je nestala, pa su na potezu za trčanje iste večeri prolazili i policajci, i novinari, i porodica i prijatelji koji su tražili Jelenu i tako uništili dokazne tragove.

Jelenino tijelo nađeno je sutradan, u kanalu. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena udarcima tvrdim predmetom u glavu. Kiša koja je padala noć pred pronalazak tijela sprala je tragove koji bi doveli do ubice. Oružje kojim je Jelena ubijena nije nađeno.

Jelena je ubijena sedam minuta nakon njenog posljednjeg telefonskog razgovora sa majkom Zoricom. Zorica nakon zločina ni u koga nije “uprla prst”, niti optužila za ubistvo. Sve vrijeme postavljala je samo pitanje: ko je ubio njenu kćerku. Odgovor nije sačekala. Umrla je u oktobru 2016. godine.