Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OBJAVLJENE SNIMKE

Urušila se zgrada u Dohi, traga se za preživjelima

gghhjhhgjghjgj (1)

Na društvenim mrežama su objavljene snimke koje prikazuju kako je dio zgrade pri urušavanju pao na obližnju zgradu, a u pozadini se čuju alarmi koji su se oglasili na automobilima

Katarske vlasti saopštile su da je najmanje jedna osoba poginula u urušavanju zgrade u Dohi. Spasioci su odmah započeli s pretragom ruševina kako bi provjerili ima li preživjelih. Ministarstvo unutrašnjih poslova Katara potvrdilo je da se urušila četverospratnica u četvrti Bin Durham u Dohi.

Spasioci su do sada pronašli sedmero preživjelih, a vlasti još uvijek nisu dale objašnjenje uzroka urušavanja zgrade. Na društvenim mrežama su objavljene snimke koje prikazuju kako je dio zgrade pri urušavanju pao na obližnju zgradu, a u pozadini se čuju alarmi koji su se oglasili na automobilima.

Civilna odbrana i policija okružile su mjesto urušavanja, a na mjestu događaja su više vozila hitne pomoći i bager. Stanovnici su zamoljeni da se evakuiraju zbog svoje sigurnosti, piše Washington Post.

Lokalni stanovnik ispričao je za portal Peninsula da se dio građevine srušio na trospratnicu odmah pokraj nje. “Cijelo područje je ograđeno i niko ne smije ući u zgrade”, istaknuo je. Drugi stanovnik je dodao da se zgrada srušila oko 8:18 ujutro po lokalnom vremenu.

“U zgradi ima mnogo pakistanskih, egipatskih i filipinskih porodica”, rekao je.

Inače, Katar je država u kojoj stranci čine 90% posto stanovništva, piše Al Jazeera.