Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"To su neistine"

Vučić o tome da je “Srbija trebala napasti BiH nakon 24. februara”

Vučić nakon sastanka s ‘petorkom’: Spremni smo da prihvatimo koncept predloženog sporazuma za kosovsko pitanje
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/Pixsell 20, januar, 2023, Beograd - Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vucica i pet specijalnih izaslanika odrzan je u Vili Mir, predsednika Srbije Aleksandra Vucica obratio se medijima nakon sastanka. Photo: Amir Hamzagic/ATAImages Photo: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL

Dodao je da bi volio da da rat u Ukrajini stane “iste sekunde”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o ratu u Ukrajini, da se boji da mira još neće biti.

On se, nakon sastanka s italijanskim ministrom Antoniom Tajanijem, obratio novinarima, rekavši da je rat u Ukrajini za Srbiju višestruko teška pozicija u ovom trenutku.

– Zadovoljni što smo sačuvali mir, rekao je Vučić.

On je kazao da se u italijanskoj štampi, nakon početka rata u Ukrajini, 24. februara, “moglo čitati na desetine tekstova u kojima je pisano da je samo pitanje vremena kada će Srbija napasti BiH”, prenosi B92.

– Svima je jasno da su to bile neistine i da se Srbija trudi da sačuva sebe, rekao je Vučić.

Dodao je da bi volio da da rat u Ukrajini stane “iste sekunde”.

– Srbija se nikada nije služila nikada trikovima, za razliku od svih njih. Ono što sam njima rekao u Briselu, Beogradu, ni za jotu se nije promijenilo. Pravno obavezujuće je kada stavim potpis ili sa tim usmeno usaglasim. Srbija će raditi na implementaciji svega. Nema govora o članstvu (Kosova) u UN-u i nema priznanja. Ovo ostalo, što znači normalan odnos Srba i Albanaca, bez tenzija, Srbija će implementirati, a da li će to neko drugi implementirati, vidjet ćemo, kazao je Vučić.