Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić pobjesnio i izvrijeđao novinare: Koga vi zavitlavate, lažovčine jedne?

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Brnabić i Vučić

Postoji li neko ko ovo ne bi potpisao? Ima li neko normalan ko ne bi ovo potpisao? Gdje piše Putin? Nigdje, nego lažemo i nastavljamo lagati i baš nas briga”, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao je novinare Nove lažljivcima zbog pisanja tih novina da je tokom sastanka u Atini politički amenovao hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Riječ je o sastanku u Ateni na kojem je 11 čelnika balkanskih zemalja, uključujući i Grčku, izrazilo “nepokolebljivu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar njezinih međunarodno priznatih granica, temeljenih na vrijednostima demokratije i vladavine prava”.

Portal Nove.rs piše da je Vučić na današnjoj konferenciji za medije na brzinu prelistao njihove novine. Nakon što mu je novine Nove donijela novinarka Pinka Gordana Uzelac, Vučić je počeo govoriti o lažovčinama.

“Koga vi zavitlavate, lažovčine jedne?”

“Pogledajte o kakvim mi lažovima govorimo. Kažu da je Vučić podržao hapšenje Putina. Dajte mi moje papire, da vam ja sad pročitam šta tačno piše i da vidite s kakvim lažovima imamo posla. Dakle, to je bio razgovor hoće li neko poimence biti spomenut ili ne, čak nije bilo ni u verzijama, ali su bile neke teže verzije u kojima bi bilo jasnije o čemu se radi i na koga se odnosi, ali je i to promijenjeno.

Pročitat ću vam sada, da čujete kakvi su to lažovi – usaglasili smo se da ratni zločini i druga zlodjela, ne smiju proći nekažnjeno. Poput napada na civile i uništavanje infrastrukture. A svi koji su odgovorni moraju odgovarati. Tačka, kraj… Pa, koga vi zavitlavate, lažovčine jedne. Je li vas sramota tako lagati? Gdje piše Putin, gdje piše Rusija? Gdje piše bilo šta?

Postoji li neko ko ovo ne bi potpisao? Ima li neko normalan ko ne bi ovo potpisao? Gdje piše Putin? Nigdje, nego lažemo i nastavljamo lagati i baš nas briga”, rekao je Vučić, piše Nova.rs.

Vučić je spomenuo da postoji međuverzija koja nije usvojena.

“Znate, to mi govore ljudi koji danima i sedmicama vode hajku protiv mene, govoreći da moramo uvesti sankcije Rusiji. Govore ‘vidi se sa Zelenskim’, a onda kažu da sam protiv Putina.

Ima li tu principa, nekih ideja, neke ideologije? Ili je jedini princip da moramo biti protiv Vučića, ne zbog Vučića, nego da moramo biti protiv Srbije. I da na neki način napakostimo Srbiji”, rekao je Vučić na konferenciji za medije.