Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napad u beogradu

Vučić: Pratili smo ih, ali su krenuli ranije. Lovit ćemo ih, nećemo imati milosti

Foto: Screenshot/RTS

Dodao je da su Miloš Žujović i njegova grupa bili praćeni i da je bilo potrebno još sedam ili osam dana da se prikupe dokazi i da oni budu uhapšeni

Miloš Žujović, koji je samostrijelom napao pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela, bio je pripadnik grupe koja je bila praćena zbog sumnji na terorizam, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispred Urgentnog centra gdje je posetio ranjenog žandarma.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u zemlji proglašen „crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma“.

-Ima još nekoliko lica za kojima tragamo, za jednim licem svakako koje nije dostupno, a znamo da je na teritoriji Republike Srbije, a koji se po istim principom poput Salahudina rukovodi, kazao je Vučić, koji je tokom obraćanja javnosti napadača Miloša Žujovića oslovljavao njegovim “vjerskim” imenom Salahudin.

Praćena grupa

Dodao je da su Miloš Žujović i njegova grupa bili praćeni i da je bilo potrebno još sedam ili osam dana da se prikupe dokazi i da oni budu uhapšeni.

-Bilo je potrebno da se prikupe dokazi, ali očigledno je da su krenuli ranije. Ušli su u ekstremističke i terorističke krugove i oni su praćeni po liniji ‚indikativni na terorizam‘. Glavni terorista je došao da posjeti majku sinoć, međutim poslije toga se gubi mogućnost praćenja i jutros se to na ovakav način završilo“, kazao je Vučić.

“Sada ih lovimo sve, pitanje je trenutka i tehnike. Nećemo imati milosti prema terorizmu”, istakao je srbijanski predsjednik.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je Miloš Žujović, pošto je promijenio vjeru, otišao da živi u Novi Pazar. Međutim, ljudi koji žive u Novom Pazaru na adresi na kojoj je napadač bio prijavljen navode da ga nikada nisu vidjeli i da je Žujović živio u unutrašnjosti Srbije. U martu ove godine u Upravi za strance je bio sa suprugom, koju je došao da prijavi pošto je ona iz Plava u Crnoj Gori.