ima ozijeđenih

Žestoko nevrijeme pogodilo Sloveniju, vjetar čupao drveće, nosio krovove sa zgrada

New Project (16)

Komandir kranjske vatrogasne jedinice Andraž Šifrer rekao je da je više od 150 vatrogasaca na terenu kako bi se izborili sa situacijom

Olujni vjetar danas popodne zahvatio je Sloveniju, čupajući krovove i rušeći drveće i razne objekte u nekim dijelovima zemlje.

Prema pisanju tamošnjih medija, nekoliko ljudi u Ljubljani lakše je povrijeđeno, dok su u Kranju vjetrovi “skinuli” krovove sa 70-ak objekata.

Podaci tamošnje Agencije za životnu sredinu pokazuju da su Ljubljani udari vjetra išli do rekordnih 102 kilometra na sat.

Navodi se da je u blizini Blajvajsovog puta povrijeđen motociklista kada ga je udarila reklamna tabla svučena sa puta, dok je u parku Tivoli drvo palo na ženu i lakše je povrijedilo.

U Rakuševoj ulici vjetar je odnio gips kartona sa gradilišta, koji je udarao u automobil, pri čemu je suvozač lakše povrijeđen.

STA ističe da je vjetar nosio kante za smeće, bilborde, crjepove sa krovova, saobraćajne znakove, građevinski materijal, dok je dio krova ljubljanskog porodilišta UKC bio otkriven, ali je uglavnom vraćen na svoje mjesto.

Komandir kranjske vatrogasne jedinice Andraž Šifrer rekao je da je više od 150 vatrogasaca na terenu kako bi se izborili sa situacijom.

“Uglavnom su to nepokriveni krovovi, pokidani kablovi, dok je drveće padalo na puteve i vozila”, rekao je on.