Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posjeta eminentnog hirurga

Hirurg Diego Gonzalez Rivas sa ljekarima UKC RS izvest će tri hirurška zahvata

riva djajic (1)

Đajić je izrazio zadovoljstvo i čast radnom posjetom najeminentnijeg hirurga iz oblasti torakalne hirurgije

Generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS Vlado Đajić primio je Diega Gonzales Rivasa koji je pionir i promoter minimalno invazivne grudne hirurgije, naročito Uniportal VATS operacija i evropski sertifikovani hirurg od 2010. godine (FECTS).

Đajić je izrazio zadovoljstvo i čast radnom posjetom najeminentnijeg hirurga iz oblasti torakalne hirurgije.

– Ovo još jedan dokaz da naša ustanova radi intenzivno na edukaciji kadra, uvodi nove dijagnostičke i terapijske procedure sarađujući sa najeminentnijim stručnjacima iz cijelog svijeta, a sve kako bi unaprijedili rad i kvalitet usluga koje pružamo našim pacijentima – rekao je Đajić.

UKC RS je nabavio najsavremeniju endoskopsku opremu koja omogućava da pacijenti nakon zahtjevnih operativnih zahvata umjesto dugotrajnog hospitalnog liječenja idu na kućno liječenje za nekoliko dana.

Doktor Diego Gonzalez Rivas je održao predavanje, te će sa ljekarima UKC na čelu sa Markom Kantarom, načelnikom Klinike za torakalnu hirurgiju izvesti tri hirurška zahvata.

Za vrijeme trajanja hirurških zahvata, medicinsko osoblje će imati priliku da putem video linka prati tzv. live – surgery program tokom kojeg će biti objašnjeni detalji hirurških zahvata.