Vijesti

Bevanda primio Drosdzola

Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s Razvojnom bankom Njemačke (KfW)

01/10/2019

Sugovornici su se složili da se uspješno realiziraju projekti koje financira KfW te su finanlizirane ili su u završnoj fazi

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uvjeta za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novom direktoru KfW-a uz želje za uspjeh u budućem radu u čemu će imati podršku iz Ministarstva financija i trezora BiH jer dobra suradnja traje već dva desetljeća i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH.

Sugovornici su se složili da se uspješno realiziraju projekti koje financira KfW te su finanlizirane, ili su u završnoj fazi, procedure u Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH za potpisivanje ugovora koji trebaju biti zaključeni do kraja godine.

Naglašeno je da je sve spremno za potpisivanje ugovora za projekat zbrinjavanja otpadnih voda u Gradišci te da je nužno uskoro okončati procedure za potpisivanje ugovora u projektima energetske efikasnosti u javnim objektima Federacije BiH, dok su Republici Srpskoj završene ove procedure.

Sugovrnici su se složili da su projekti KfW-a posebno bitni jer ih prate značajna grant sredstva te je to razlog više da se ispuštuju ranije potpisani ugovori o financiranju kako bi se realizirali započeti kreditni projekti, ali i pripadajuća grant sredstva.

Ministar Bevanda naglasio je da Ministarstvo financija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana te da će suradnja s KfW-om biti nastavljena u pravom smjeru i na visokoj razini kao i do sada.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.