Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA liga

Katastrofalan poraz Denvera, pobjedi “Vukova” doprinio i naš Luka Garza

Foto: Screenshot/X

Odlučujuća utakmica igra se u nedjelju u Denveru

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa i Denver Nuggetsa noćas su igrali šestu utakmicu polufinalne serije doigravanja na Zapadu NBA lige.

Denver je uoči tog susreta imao prednost od 3:2 i bila mu je potrebna samo još ova pobjeda da se plasira u konferencijsko finale. Izgubio je s 45 koševa razlike, rezultatom 70:115.

Poraz od 45 koševa razlike najveći je u povijesti lige u utakmicama doigravanja za nekog aktualnog NBA prvaka. Denver ga je pretrpio ponajprije zahvaljujući dvjema serijama.

U prvoj četvrtini Minnesota je uspjela napraviti nevjerojatnu seriju 20:0, a u četvrtoj su rezervni igrači te momčadi to uspjeli i nadmašiti serijom 24:0. Najveća razlika na utakmici iznosila je 50 koševa u korist Wolvesa.

U pobjedi “Vukova” učestvovao je i naš Luka Garza koji je za osam minuta provedenih na parketu ubacio isto toliko poena uz dva pokupljena skoka.

Anthony Edwards, 22-godišnja NBA zvijezda i Minnesotin prvi izbor drafta iz 2020., vodio je Timberwolvese i u ovoj utakmici. Bio je njen prvi strijelac s 27 koševa, a dodao im je po četiri skoka i asistencije u nepune 34 minute na parketu.

Jaden McDaniels u pobjedu ekipe ugradio je 21 poen, Rudy Gobert i Karl-Anthony Towns dominirali su pod obručima s 14 odnosno 13 skokova. Naz Reid dodao ih je 11 uz 10 koševa.

Sve to bilo je previše za trostrukog i aktualnog MVP košarkaša NBA lige Nikolu Jokića. Srbijanski centar Nuggetsa, koji je u ovoj utakmici želio odvesti Denver u finale Zapada, zaustavljen je na 22 poena i devet uhvaćenih lopti, što su brojke ispod njegovog prosjeka.

Drugi najbolji strijelac Denvera, u utakmici u kojoj su prvaci gađali tricu 7/36, a ukupno 26/86, bio je Aaron Gordon s 12 poena.

Odlučujuća utakmica igra se u nedjelju u Denveru.