Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi iz Sarajeva, Mostara i Banje Luke organizovali festival „Self-Help Fest“

1

Skupina mladih iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke organizira festival pod nazivom „Self-Help Fest“.

Festival će biti održan u subotu, 17. decembra s početkom u 14 sati, u prostorijama OKC Abrašević, Alekse Šantića 25, 88000 Mostar.

Aktivnost se organizira u okviru projekta „Self-Help Fest“, čiji je cilj okupiti mlade ljude iz Mostara, Banja Luke i Sarajeva u zajedničkoj organizaciji festivala, gdje će se za sve mlade ljude stvoriti „platforma“ za upoznavanje i druženje s različitim ljudima, čime se razbijaju predrasude i jača povjerenje. Pokazali bismo i široj zajednici jedan od pozitivnih primjera suradnje mladih umjetnika različite nacionalne/etničke pripadnosti.

self-help-fest_plakat

Aktivnosti koje će se implementirati kroz projekt su dvije radionice pod nazivima „DIY izdavaštvo“ i „Osnove kućne produkcije“, kao i tribina na temu „Suradnja među mladim muzičarima i producentima različitih pripadnosti“. Također, festival će se završiti muzičkim dijelom programa s izvođačima iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara.

Projekt ”Self-Help Fest” je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.