Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potraga u toku

Treći dan nema malene Danke: Otkriveno ko je vozio auto snimljen nadzornom kamerom

nestala djevojčica danka
FOTO: Screenshot/Index.hr

Srpski mediji javljaju da policija sada ima novi trag, koji istragu vodi dalje od mjesta nestanka

Treći je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku centralne Srbije.

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta porodične kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke.

Policija je jučer oko 17:30 obustavila pretragu terena. “Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara”, objavila je policija.

Srpski mediji javljaju da policija sada ima novi trag, koji istragu vodi dalje od mjesta nestanka. HGSS je ponudio pomoć u potrazi, javlja Index.

Otkriveno ko je vozio auto koji je snimljen par minuta nakon Dankinog nestanka

Ni trećeg dana od nestanka male Danke Ilić (2) iz Banjskog polja nema novih informacija, potvrdio je za Telegraf.rs član porodice.

Taj je portal, međutim, došao do saznanja o tome ko je vozio zeleni Punto koji je snimljen nadzornom kamerom nekoliko minuta nakon nestanka djevojčice.

Muškarac koji je snimljen u blizini kuće za volanom zelenog Punta u vrijeme nestanka djevojčice ispitan je u prostorijama MUP-a, gdje je utvrđeno da se radi o komšiji koji u tom trenutku nije ni znao da je djevojčica nestala.

Spasilac: Svaka kuća je pregledana, isključeno je da je u nekoj

Spasilac Gorske službe spašavanja Srbije (GSS) Aleksa Gluščević izjavio je danas da je GSS bio na terenu sat vremena nakon prijave nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, kod Bora, u koordinaciji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se već tamo nalazili, i dodao da je pregledana svaka kuća, kao i cijeli teren.

Kako je kazao za Tanjug, u prvom danu potrage za djevojčicom sudjelovalo je dosta mještana, velik broj pripadnika žandarmerije, kao i pripadnika MUP-a, a dodao je da je prema procjeni bilo oko 500 ljudi na terenu prvog dana.

“Što se tiče pregleda cijelog naselja, to je izvršio MUP. Svaka kuća je pregledana tako da je isključen taj moment da dijete nije slučajno otišlo u neku kuću, pogotovo ako neko nije tu. Sve je pregledano, to je izvršio MUP, to nije naša djelatnost, a što se tiče pregleda terena i šume, detaljno je sve pregledano”, rekao je Gluščević.

Spasilac koji je predvodio potražni tim: 90 posto smo sigurni da Danka nije na području koje smo pretražili

“Za vrlo kratko vrijeme uspjeli smo pretražiti jedan ogroman prostor i biti sigurni 90 i nešto posto da tamo nema ničega. Ono što je za nas iz GSS-a važno je da poništimo tu činjenicu da tamo ima nekoga, malo mi je lakše što nismo pronašli nešto što nismo mogli vidjeti i što smo uspjeli isključiti taj prostor da je ona tamo”, rekao je Danilo Aleksić, spasilac iz Gorske službe spašavanja koji je više od 20 sati predvodio spasilački tim.

MUP Srbije poslao apel

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, povodom slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju, apelira na medije da ne objavljuju neprovjerene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe, priopćio je u četvrtak MUP.

“Sigurnost i pronalazak djevojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da pripadnici MUP-a intenzivno rade na pronalasku malene Danke, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s njenim nestankom.

Šta je Dankina majka rekla medijima

Dankina majka Ivana Ilić, koja je rekla da je dvogodišnja curica nestala u trenutku dok je ona sinu davala vode, iznijela je za srpske medije još neke informacije.

“Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka Ivana Ilić i dodala:

“Dok sam se okrenula, nje nije bilo. Ona još nema dvije godine, u 5. mjesecu će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo.“