Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada FBiH seli u zgradu Opće bolnice u Sarajevu

Opca bolnica Abdulah Nakas

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će već ove godine preseliti u zgradu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, potvrđeno je za N1 iz Vlade FBiH.

Nakon što se formalno-pravno Opća bolnica pripoji Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, u zgradu bivše Vojne bolnice uselit će ministarstva i službe Vlade FBiH, kazao nam je naš izvor iz Vlade FBiH.

Ovo je djelimično potvrđeno i u odgovoru SDA upućenom SDP-u u kojem navode da je “panična reakcija SDP-a vjerovatno uzrokovana strahom od gubitka pozamašne kirije koju naplaćuju za smještaj Vlade FBiH i to u zgradi koja nije njihovo već državno vlasništvo”.

Kako su naveli, imenovanje Sebije Izetbegović na mjesto direktorice UKCS-a “će biti obavljeno uz striktno poštivanje svih zakonom propisanih procedura i u skladu s radnim, te stručnim i naučnim referencama potrebnim za takvo imenovanje”.

Zgrada bivše Vojne bolnice bila je vlasništvo SFRJ koja je prešla u vlasništvo BiH kroz proces sukcesije. Ministrica obrane BiH, Martina Pendeš, je potvrdila da je zgrada u kojoj se nalazi Opća bolnica vojni objekat, ali da nije na listi perspektivne vojne imovine, te da njome upravlja Vlada Federacije BiH.