Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allardyce: Prerano je odlučiti da li će Rooney ostati kapiten Engleske

Sam Allardyce

Novoimenovani selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sam Allardyce izjavio je kako je sada prerano donijeti odluku da li će Wayne Rooney ostati kapiten “Gordog Albiona”.

Nakon što je prošle sezone pomogao Sunderlandu da opstane u Premier ligi, 61-godišnji Allardyce je napustio klub kako bi zamijenio Roya Hodgsona na klupi engleske reprezentacije.

Govoreći na prvoj konferenciji za medije kao engleski selektor, Allardyce je kazao kako je prerano govoriti o tome da li će Wayne Rooney zadržati kapitensku traku.

“Sačekaću dok se ne sastanem s igračima i okupimo trenersko osoblje s kojim ćemo planirati međunarodne susrete u septembru”, izjavio je Allardyce.

Popularno zvani Big Sam svoj debi na klupi u takmičarskoj utakmici imaće 4. septembra protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Tokom menadžerske karijere vodio je mnoge engleske klubove, a vrijedi spomenuti Newcastle United, West Ham United, Blacburn Rovers i Bolton Wanderers.

“Vođenje pet premijerligaških klubova mi je donijelo odgromno iskustvo. Vjerujem da se uklapam. Nadam se. Vjerujem da imam iskustvo za nove podvige i izazove kako za englesku reprezentaciju tako i za sebe”, rekao je Allardyce.