Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marotta: Pokradeni smo jer je Pjanićev gol bio regularan

marotta

Generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta oštro je reagovao u izjavi za italijanske medije nakon što je gol Miralem Pjanića poništen u utakmici protiv Milana.

Podsjećamo, ovaj slučaj izazvao je dosta kontroverzi u Italiji. Sudija Nicola Rizzoli poništio je Pjanićev gol zbog navodnog ofsajda, a ovaj Rizzolijev potez uveliko je uticao na rezultat, jer je Milan na kraju slavio 1:0.

“Pokradeni smo u Milanu, to je jasno svima. Ali nismo žestoko protestovali kao što se očekivalo. Na kraju meča prišao sam Rizzoliju i iznio mu svoje stajalište. Pjanićev gol bio je regularan”, izjavio je Marotta.

On je dodao je da Juventus uvijek mora pobjeđivati i da to treba činiti i onda kada sudije naprave katastrofalne greške.

Na pitanje novinara da li će Juventus i u budućnosti pokušati dovesti nogometne zvijezde koje imaju otkupnu klauzulu u ugovoru kao što su to učinili sa Higuainom i Pjanićem, Marotta je odgovorio:

“Uvijek ćemo pratiti mogućnosti takvog otkupa. Takav način dovođenja igrača danas je moderan i najzastupljeniji je u Španiji”.