Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baba koja je ubila unučad završila na psihijatriji

vojkana-bogojevic

Suđenje Vojkani Bogojević (53) iz Trnjana, optuženoj za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja (26), odgođeno je zbog bolesti optužene, koja se nalazi u bolnici u Sokocu, potvrđeno je u dobojskom Okružnom sudu, pišu Nezavisne novine.

“Postupak koji se vodi pred ovim sudom protiv V.B., optužene za teško ubistvo, i V.J., optuženog za obljubu nad nemoćnim licem, nije okončan zbog bolesti optužene, koja se nalazi u bolnici u Sokocu, te je pretres koji je zakazan za 6. septembar odložen”, navodi se u dopisu iz Okružnog suda Doboj.

Branko Ristić, branilac Bogojevićeve, nije se javljao na telefon, te nije bilo moguće saznati kada je optužena prebačena iz pritvorske jedinice dobojskog Kazneno-popravnog zavoda u bolnicu u Sokocu.

Prema nezvaničnim informacijama, Okružno tužilaštvo Doboj pripremilo je za Bogojevićevu sporazum o priznanju krivice i petogodišnju zatvorsku kaznu za dvostruko teško ubistvo. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice ranije je za obljubu nad nemoćnim licem na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne od tri bebe koje je ona rodila, dok je za isto krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđen Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče.

Navodno je sporazum nuđen i Vidu Jankoviću iz Dugog Polja, opština Modriča, koji je takođe optužen za obljubu nad nemoćnim licem, ali on nije pristao na predviđenu kaznu i nastavljeno mu je suđenje. Svi oni su godinama imali seksualne odnose s Vojkaninom kćerkom Sanjom, koja je u periodu od 2011. do 2015. godine rodila tri bebe, dvije je ubila Vojkana, i njihova tijela su pronađena na njivi u blizini kuće Bogojevića, a jednoj je presudila mentalno zaostala djevojka, ali tijelo treće bebe nije nađeno.

Identitet oca druge bebe ostao je nepoznat javnosti, ali je prema nezvaničnim informacijama DNK nalaz pokazao srodničku vezu potencijalnog oca bebe s majkom, odnosno Sanjom.

Sanjin otac Milivoje, koji se najviše protivio njenom izmještanju iz porodice u ustanovu, takođe je bio podvrgnut DNK analizi, ali je nalaz bio negativan i time je otklonjena sumnja da je djevojka žrtva incesta. Prema tvrdnji mještana Trnjana, Sanja je “žrtva svojih zaostalih roditelja, koji su je podvodili muškarcima i za to možda uzimali novac, te je puštali da sama, iako je mentalno zaostala, odlazi i dolazi kući kada želi”.

Vojkana i Rade Bogojević, te Žarko Cvijetić i Vid Janković uhapšeni su 25. januara, suđenje im je počelo 16. juna, a odlukom postupajućeg sudije javnost je isključena tokom cijelog postupka.