Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Puč u HNS-u: Šuker “poludio” kad se vratio s odmora, lupao šakama od sto

begic suker
Begić i Šuker: Hoće li i u NSBiH iskoristiti isti "recept"?

Kako zagrebačke Sportske novosti saznaju iz pouzdanih izvora, u Hrvatskom nogometnom savezu je zavladao potpuni haos, a navodno je bilo i povišenih tonova, lupanja šakom o sto i slično.

Svađe, sukobi i lomovi u HNS-u nisu mogli ostati ispod tepiha, informacije su procurile i do novinara.

Da će se u Hrvatskom nogometnom savezu dogoditi promjene najavio je i predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković, inače aktuelni potpredsjednik HNS-a:

“Vidjet ćete ubrzo da se dosta toga promijenilo. Radi se novi statut, mijenja se način izbora u HNS-u, drugačije komuniciramo i dajte nam malo vremena i vidjet ćete promjene. Ljudi su glasali za koga su glasali. Bit će promjena oko načina i sistema glasanja, on će biti puno liberalniji i tome mi težimo”, kazao je između ostalog Mišković u emisiji Veto na N1 televiziji.

Davor Šuker po povratku s godišnjeg odmora, a kojeg je navodno proveo u Las Vegasu, gotovo je ostao bez ovlasti.

Iako je 22. decembra dobio još jedan predsjednički mandat, Izvršni je odbor Saveza krajem januara, bez Šukera, usvojio novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji, u kojem su trojica ključnih operativaca – Damir Vrbanović, Marijan Kustić i Ivan Herak – dobili puno veće ovlasti.

Tako je sa Šukera sva vlast prešla na izvršnog direktora Vrbanovića, Kustića koji se spominjao kao Šukerov protivkandidat na izborima te direktora marketinga Heraka s kojim se, kako piše SN, aktuelni predsjednik žestoko obračunao.

Šuker je tražio od članova Izvršnog odbora da ponište Pravilnik koji su usvojili bez njegova znanja, a prema pisanju Sportskih novosti, tražio je i da se otkaže dogovorena utakmica protiv Senegala u Osijeku 8. juna jer je on pregovarao s Obalom Slonovače.