Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skomina se šokirao kad je shvatio šta je sinoć uradio Romi (VIDEO)

skomina333

Damir Skomina, cijenjeni slovenski sudija, katastrofalnim suđenjem upropastio je revanš polufinala LP-a i u finale poslao Liverpool.

Roma je u revanšu na svom Olimpicu pobijedila 4:2, ali to joj nije bilo dovoljno zbog dva razloga: trijumfa Liverpoola 5:2 u prvom susretu i Skomininih nevjerojatnih pogrešaka na štetu domaćina u uzvratu.

Kod rezultata 1:2 u 49. minuti, Džeko je izašao sam pred Kariusa koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Trebao je to biti penal i crveni karton za golmana Liverpoola, ali je Skomina sa svojim prvim pomoćnikom Jurom Praprotnikom dosudio ofsajd kojeg nije bilo.

https://www.youtube.com/watch?v=-pwmCemuQ68

Još veći propust sudijske ekipe iz Slovenije dogodio se u 60. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu, lopta je stigla do El Shaarawyja, a njegov šut i gol za 3:2 rukama je odbranio Liverpoolov bek Alexander-Arnold.

Umjesto penala za Romu i crvenog kartona za igrača gostiju, Skomina ni ovaj put nije dosudio jedanaesterac, nego samo korner za Romu.

Italijanski novinar Tancredi Palmeri, dopisnik Beina i CNN-a, nakon utakmice na Twitteru je pod egidom “ekskluzivno” objavio:

“Sudija Skomina se nakon utakmice u svlačionici slomio kad je shvatio kakve je greške napravio te je priznao da je donio pogrešne odluke.”

Jedan detalj sa Grbavice niko nije primjetio (VIDEO)