Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dedić: Ko na pripremama pokaže više, bit će “numero 1”

dedic

Peti je dan kako se nogometaši Tuzla Cityja pripremaju u Čateškim toplicama. Radi se vrijedno i odgovorno, jučer su odigrali pripremnu utakmicu s hrvatskim prvoligašem Goricom i slavili su s 2:0.

Odbrana novog premijerligaša za sada djeluje veoma sigurno, što nije čudno ako se zna da na popisu čuvara mreže imaju dvojicu iskusnih vratara – Nevresa Fejzića i Adisa Nurkovića.

Za rad s vratarima u stručnom štabu Slobodana Starčevića zadužen je Mirsad Dedić, legendarni čuvar mreže reprezentacije BiH, Sarajeva, Budućnosti (Banovići), švicarskog Yverdon Sporta, te tuzlanske Slobode.

Koga će Dedić kao prvog čuvara mreže preporučiti „coachu“ Starčeviću u debitantskom nastupu u Premijer ligi BiH?

-Fejzić i Nurković kandidati su za mjesto prvog čuvara mreže. Za sada obojica imaju podjednake šanse. Ko na pripremama pokaže više, bit će naš „numero 1“ – kaže Dedić u razgovoru za Fenu.

Novi „kormilar“ Tuzla Cityja, Starčević, pokazao je kakav je stručnjak u Krupi, koju je u Premijer ligi vodio dvije sezone. Nema sumnje da će i u redovima ekipe iz Simin Hana biti na nivou očekivanja klupske uprave.

-Šef Starčević je sjajan stručnjak i pravi profesionalac. Vidi se da zna vrlo dobro svoj posao – smatra trener vratara Tuzla Cityja.