Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tesla predstavila svoj prvi crossover

tesla-unveils-model-x-suv-01

Nakon što smo se upoznali s modelom S i svim prednostima koje Tesla kao električni automobil nudi u odnosu na konvencionalni pogon, došao je red da se krene stepenicu više.

11Tako je od koncepta do eto serijskog modela niknuo i Model X, prvi Teslin crossover. Istina, koncept smo prvi put vidjeli 2012. godine kada je bilo rečeno da će u serijsku proizvodnju krenuti kroz godinu dana. I tako iz godine u godinu, ali iz ovoga što možemo vidjeti, čak ni 3 godine kasnije nisu razočarali.

16Da nije riječ samo o jednom u nizu crossovera u startu da naslutiti informacija koja govori da će se vas ovaj automobil raketirati do stotke za 3 sekunde. Vrata su šminkerski falcon i otvaraju se prema gore i imaju senzore koji sprečavaju udarac u zid ili strop.

Fora je što auto kada uđete u krug dometa ključa koji vam je u džepu automatski otvara vrata te ih automatski i zatvori nakon što sjednete u auto. Dakle, svaka tjelovježba i fizička aktivnost je isključena.

14Unutrašnjost je namijenjena za sedam putnika uz preklopni treći red sjedala. Inače, Model X se može pohvaliti najvećim panoramskim vjetrobranskim staklom koje je ikad ugrađeno u neki automobil.

2016-Tesla-Model-X-interiior-2-610x394S druge strane to znači da ako slučajno razbijete staklo iz nekog razloga, zamjensko je jezivo skupo.

Tu je i čitav niz detalja oko sigurnosti putnika, uz breaking assistance, automatsko kočenje itd.

15Baterije koje pogone ovaj automobil snage su 90 kWh i dva motora. Postoje dvije inačice Modela X, a tiču se pogonskog sklopa. Model 90D do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi dok za 10.000 usd više možete izabrati Model P90D koji krasi “Ludicrous” režim koji se raketira do 100 km/h za 3 sekunde, piše portal Auto Click.

Vrijedi reći da Model X 90D može prijeći 413 kilometara sa jednim punjenjem i košta 132.000 usd, dok model X P90D ima doseg od 402 kilometra te košta 142.000 usd.