Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić pred sarajevski derbi: Sutrašnja utakmica zove se karakter

edis mulalic

Šef stručnog štaba FK Željezničar Edis Mulalić, pred sutrašnji 106. vječiti sarajevski derbi, izjavio je kako “Željezničar mora biti hladan i miran za ovu utakmicu, jer ona je kao i svaka druga, utakmica za tri boda”, javlja Anadolu Agency (AA).

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predstavnicima medija obratili su se trener Željezničara Edis Mulalić, te kapiten ove ekipe Marijan Antolović.

– Karakter je čudna riječ –

Šef stručnog štaba FK Željezničar Edis Mulalić istakao je kako je njegov klub velik, odnosno “golem, što pokušava dočarati i svojim igračima”.

Mulalić je rekao kako Željezničar mora biti hladan i miran za ovu utakmicu jer je ona kao i svaka druga, utakmica za tri boda. Međutim, kako je rekao, ono što je bitno jeste da Željezničar mora imati ideju i znati šta hoće.

“Željo sa jednom hladnom glavom i idejom šta hoće u svakom momentu, bilo u odbrani, bilo u napadu, kod prekida, mora znati šta hoće. Ono što smo radili na pripremama u Međugorju, 40 posto stvari kako su igraci odgovorili na to ja se ne bih trebao sekirati”, rekao je Mulalić.

Ono što je posebno naglasio jeste da njegova ekipa “treba preorati svaki dio terena”.

“Drago mi je da puno ljudi ne vjeruje u nas. To mi olakšava i predstavlja neku motivaciju i pripremu za utakmicu”, kaže Mulalić, te dodaje kako se na muci prepoznaju junaci.

“Karakter je čudna riječ i mislim da se tako zove sutrašnja utakmica”, zaključio je trener Željezničara.

Kada su u pitanju poverede jedino je upitan Dado Sadiković, koji je jučerasnji trening prekinuo nakon 15 minuta. Osim Sadikovića, koji ima problema sa koljenom, ostali igrači su zdravi.

– Vraćanje sampouzdanja u Međugorju –

Kapiten Željezničara Marijan Antolović istako je kako je kompletna ekipa “plavih” svjesna da zadnje partije ovog kluba nisu bile na nivou kluba.

“Svi smo svjesni toga i najviše smo radili na tom pitanju. Pokušali smo u Međugorju vratiti samopouzdanje. Taj pristup više ne smije izostati niti u jednoj utakimci do kraja. Mislim da je to bila poenta ovih mini priprema”, rekao je Antolović.

Kada je u pitanju derbi, Antolović smatra da nikome ne treba neka posebna motivacija, te da svi znaju šta nosi ta utakmica.

“Sigurno da ćemo dati sve od sebe i pokusati pobjediti”, poruka je Antolovića pred sarajevski derbi.

U nedjelju se igra najveći derbi bh. fudbala. Na Grbavici će se 106. put u prvenstvenim duelima sastati gradski rivali FK Željezničar i FK Sarajevo.

U dosadašnjih 105 prvenstvenih derbija, Sarajevo je slavilo 31 put dok su Plavi slavili u trideset utakmica. Neriješenim rezultatom su završena 43 susreta.

Derbi se igra sutra sa početkom u 15 sati i 30 minuta.