Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Simeone: Atletico ne može za igrača dati 200 miliona eura

simeone

Trenutno “ludilo“ koje vlada na fudbalskom tržištu na kojem se troše desetine, pa čak i stotine miliona eura, definitivno nije opcija za Atletico Madrid. To je potvrdio i Diego Simeone, trener madridskog kluba koji je kazao da Atletico nema 150 ili 200 miliona eura za jednog igrača, te da se zbog toga trude da budu kreativni na tržištu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U fudbalu je nemoguće zaista se zaustaviti, razmišljati i uživati, jer dok spavate neko drugi radi. Ponekad se pitamo da li je zbog vremenskih moguće raditi 24 sata dnevno. Neko radi ovdje, drugi radi tamo, tako da niko ne spava, jer fudbal je jako tržište“, istakao je Simeone u tekstu za “The coaches voice“ i nastavio:

“Nemamo super moćnu mogućnost da potrošimo 150 ili 200 miliona eura za igrača. Zato se trudimo da budemo kreativni, imajući u vidu šta nam je potrebno da poboljšamo tim ili dio tima koji razvijamo. Godinu za godinom to radimo. To znači da moramo puno raditi i da ne griješimo kada dovodimo igrača koji treba da poboljša tim.“

Atletico je ovog ljeta doveo nekoliko pojačanja. Najskuplje je svakako francuski reprezentativac Thomas Lemar koji je iz Monaca stigao za oko 70 miliona eura. Na Wandu Metropolitanu stigli su još Rodri Hernandez iz Villarreala za 20 miliona eura i talentovani 18-godišnji Urugvajac Juan Sanabria iz Nacionala za milion eura.