Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rajlovac jutro poslije: Mir i tišina odaju strah žitelja nakon ubistva vojnika (FOTO)

BiH

Jutro poslije u Rajlovcu
Foto: I. Kralj

Jutro poslije pucnjave u Rajlovcu kojoj su ubijena dvojica vojnika Oružanih snaga BiH je prilično mirno, mada su mještani i dalje u strahu.

Meci na staklu kladionice u koojoj su vojnici ubijeni nijemi su pokazatelj mučkog zločina kojeg je počinio Enes Omeragić.

Podsjetimo, u ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Rajlovac, u kladionici “Pet plus”, u srijedu navečer dogodila se pucnjava u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, i jedna lakše ranjen.

Ubijeni su Armin Salkić iz Viteza i Nedeljko Radić iz Nevesinja.

Treći vojnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva je tom prilikom ranjen.

Napadač je tom prilikom koristio vatreno automatsko oružje. Nakon izlaska iz kladionice je pucao i na autobus koji se nalazio u neposrednoj blizini. Tom prilikom je od krhotina razbijenog stakla lakše povrijeđen vozač autobusa i dvoje putnika.

Enes Omeragić, osumnjičeni za napad vatrenim oružjem u kojem su poginula dvojica vojnika OS BiH, izvršio je samoubistvo nekoliko minuta prije ponoći.

Omeragić je samoubistvo izvršio u kući na Sokolju, koju su nakon počinjenog djela, opkolile jake policijske snage.

Ministar sigurnosti Dragan Mektić potvrdio je da je Enes Omerović, koji je osumnjičen da je ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, izvršio samoubistvo.