Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U taboru plavih

Mujezinović novi igrač Željezničara, Sipović danas potpisuje ugovor

Mustafa Mujezinović

Dojučerašnji igrač Veleža sa sarajevskim klubom je potpisao dvoipogodišnji ugovor

Mustafa Mujezinović novi je fudbaler Željezničara.

Dojučerašnji igrač Veleža sa sarajevskim klubom je potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Dvadeset šestogodišnji Mujezinović prošao je omladinske selekcije Novog Grada i Olimpika. Tokom seniorske karijere igrao je za visočku Bosnu, Olimpik, njemački Wethmar, Igman, a u Velež dolazi u januaru 2017. godine. Za “Rođene” je odigrao 59 utakmica, postigao deset golova i upisao isto toliko asistencija, saopćeno je iz Željezničara.

– Veoma sam sretan, dolazim u veliki klub i drago mi je da ću se već danas priključiti saigračima. Jedva čekam trening večeras, a na meni je da se dokazujem radom na terenu. Hvala Veležu na lijepom periodu – kazao je Mujezinović, koji igra u veznom redu i na pozicijama krilnog fudbalera.

Prvi trening sa Željezničarom obavit će večeras.

Prema informacijama iz Željezničara, ekipi se na pripremama jutros priključio i bivši omladinac tima sa Grbavice Enes Sipović, koji bi u toku dana trebao finalizirati dogovor i potpisati ugovor.

Sipović, iskusni 28-godišnji štoper, posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje je igrao za Ohod Al-Medinu. Prije toga nosio je dres marokanskog Berkane, Ittihad Tangera, Westerloa, Otelula, Farula, Petrolul Ploiestija.