Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

EYOF 2019

Strumu zlato u slalomu, Slovakinje dominirale u brzom klizanju

brzo klizanje skenderija

Na takmičenju održanom na Jahorini, Strum je za 1,34 sekunde bio brži od od Italijana Manuela Plonera

Mladi austrijski alpski skijaš Joshua Strum osvojio je zlatnu medalju u slalomu na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu – EYOF.

Na takmičenju održanom na Jahorini, Strum je za 1,34 sekunde bio brži od od Italijana Manuela Plonera. Bronzane medalje su podijelili Norvežanin Oscar Zimmer i Austrijanac Lukas Feurstein sa po 1,37 sekundi zaostatka.

Od četvorice bosanskohercegovačkih predstavnika najbolji je bio Harun Kunovac na 38. mjestu, sa 13,90 sekundi zaostatka za pobjednikom. Prvi utrku nisu završili Strahinja Arnaut i Salih Hasanbegović,a drugu Kemal Karić.

Drugog takmičarskog dana na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu u Sarajevu i Istočnom Sarajevo, u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija održana su takmičenja u brzom klizanju na 500 m, za momke i djevojke.

Zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je Petra Rusnakova iz Slovačke (44.804), srebro je također pripalo Slovakinji Luciji Filipovoj (45.045), dok je treće mjesto osvojila Magdalena Zych iz Poljske s vremenom 45.157.

U muškoj konkurenciji zlato je pripalo Poljaku Mateuszu Krzeminskom s vremenom 42.446, srebro je osvojio Furkan Akar iz Turske (42.577), dok je bronza pripala Mađaru Balaszu Bontovicsu (54.129).