Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Univerzitetski profesor Damir Marjanović

“Drage Merima, Lejla, Almina i Mina, počivajte u miru!”

kovacici

Život su danas u stravičnoj nesreći izgubile Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Čorović i Mina Kadrić

Stravična nesreća u kojoj su poginule četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići potresla je bosanskohercegovačku javnost.

Emotivnu objavu na Facebooku posvetio im je univerzitetski profesor Damir Marjanović.

“Svaka nesreća i svaki gubitak života je tragedija prvenstveno za obitelj i najbliže kojima izražavam najdublju sućut. No, kada se radi o kolegicama koje su svoj život, svaka na svoj način, posvetili najmlađima, onda to ujedno predstavlja gubitak za sve nas! Drage Merima, Lejla, Almina i Mina, počivajte u miru!”, napisao je Marjanović na svom profilu.

Život su danas izgubile Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Čorović i Mina Kadrić. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kanton Sarajevo uputio je kantonalnom premijeru Edinu Fortu inicijativu kojim se traži da se u Kantonu Sarajevo proglasi Dan žalosti zbog smrti njihove četiri kolegice, uposlenice Osnovne škole “Kovačići” u Sarajevu.

– Iako svjesni da život sa sobom nosi i neprijatna iznenađenja, ipak smo ostali zatečeno ovom viješću. Teško je u ovom trenutku riječima iskazati žalost i tugu koju osjećamo zbog nesreće koja se dogodila i u kojoj su svoje živote izgubile naše kolegice. No, u jedno smo sigurni: škola je ostala bez uzoritih i čestitih zaposlenica, nesebičnih i velikog srca, stoji u dopisu SSOOiO FBiH Kantonalnog odbora Kantona Sarajevo.