Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP ZDK-a

U masovnoj tuči navijača u Olovu učestvovalo više od 200 osoba

olovo huligani4

Na navedenom događaju angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZE-DO kantona

U subotu u Olovu na platou autobuske stanice i u naselju Jasen, došlo je do masovne tuče između navijača FK Željezničar i FK Sarajevo u kojoj je učestvovalo više od 200 osoba, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona navodi se kako je pričinjena i materijalna šteta na nekoliko vozila, među kojima i u vlasništvu MUP-a ZDK, autobusu i nekoliko privatnih vozila.

Nešto kasnije, tačnije u 16.20 sati, o navedenom upoznata dežurna tužiteljica, a uviđaj su izvršili istražitelji koji nastavljaju svoj rad.

Krvavi obračun Manijaka i Hordi zla u Olovu: Tukli su se i lopatama (FOTO / VIDEO)

”Na navedenom događaju angažovane su dodatne policijske snage i to pripadnici Specijalne policije MUP-a TK i ZE-DO kantona, te policijski službenici PS Vareš koji su preduzeli sve zakonom predviđene mjere i radnje radi uspostavljanja javnog reda i mira”, navodi se u saopćenju.