Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

benfica traži više

Atletico za “portugalsko čudo od djeteta” spreman platiti 96 miliona eura

joao_felix

Jedna stvar koja bi mogla olakšati pregovore između dviju strana je Felixov menadžer, Jorge Mendes

Joao Felix, 19-godišnje portugalsko čudo od djeteta, velika je želja Diega Simeonea i Atletico Madrida, piše španska Marca.

Fenomenalni Felix najveći je talent Portugala još od Cristiana Ronalda. Ove sezone za Benficu je zabio 19 golova i dodao 11 asistencija u 42 utakmice u svim takmičenjima. Vodio je ekipu do četvrtfinala Evropa lige gdje su ispali od Eintrachta, a u prvenstvu sutra trebaju pobijediti Santu Claru kod kuće i osvojit će peti naslov prvaka Portugala u posljednjih šest sezona.

“U Atleticu Felixa vide kao idealnu zamjenu za Antoinea Griezmanna koji je najavio odlazak ovog ljeta. Njegovo dovođenje neće biti lagano jer je Benfica postavila odštetu od 120 miliona eura za onoga ko želi Felixa u ekipi već sljedećeg ljeta zbog velikog interesa za najvećeg evropskog talenta. Atletico je za sada voljan ponuditi 96 miliona”, piše Marca.

Nadalje, jedna stvar koja bi mogla olakšati pregovore između dviju strana je Felixov menadžer, Jorge Mendes. On ima blizak odnos s Miguelom Angelom Gilom Marinom, glavnim operativcem Atletica. Dvojac je u prošlosti sarađivao kada je Atletico kupio Falcaa iz Porta. Također, Felix u Benfici zarađuje 2,5 miliona eura godišnje, i Atletico će mu sigurno ponuditi veću plaću.

Barcelona, Real i Manchester United samo su neki klubovi zainteresirani za kupovinu najvećeg portugalskog talenta.