Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vozio se hoverboardom

Zbog onog što je snimio, zubar osuđen po svih 46 tačaka na sudu

dsc

Suđenje je trajalo pet sedmica, a predsjedavajući sudac se u epilogu osvrnuo na činjenicu da je sreća što je još neko bio prisutan, inače nikada ne bi posvjedočili zubarevom nepromišljenom ponašanju

Zubar Seth Lookhart (34) iz Anchoragea u američkoj državi Aljasci osuđen je po svih 46 tačaka iznesenih protiv njega, prenosi UNILAD.

Kako se iznosi u glavnoj optužnici, Lookhart je pacijentu pod anestezijom operacijom vadio zub, dok se istovremeno vozio hoverboardom. Čitav događaj je snimio, a zatim i objavio, što je prekršaj samo po sebi.

Lookhart je videosnimku operacije proslijedio svojim prijateljima, šaleći se da je riječ o novom pristupu liječničkoj njezi. Nakon što je izvadio zub pacijentu, pobjedonosno se otkotrljao hoverboardom niz hodnik, smijući se u kameru.

Njegov advokat je tokom suđenja uručio izvinjenje u ime svog klijenta i istaknuo da je takvo ponašanje nedopustivo.

“Kada sam ga pristao zastupati, unio sam mu se u lice i rekao mu tačno šta mislim o njegovim postupcima”, priznaje advokat.

Povrh ove optužnice, Lookhartu se, između ostalog, sudilo i zbog pronevjere novčanih sredstava koje pruža državno zdravstveno tijelo Aljaske u iznosu od 10.000 dolara. Pokazalo se da je zubar bespotrebno tražio skuplju vrstu anestezije o trošku građana koji plaćaju porez.

Suđenje je trajalo pet sedmica, a predsjedavajući sudac se u epilogu osvrnuo na činjenicu da je sreća što je još neko bio prisutan, inače nikada ne bi posvjedočili zubarevom nepromišljenom ponašanju. Lookhartu će biti izrečena kazna krajem aprila.