Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka Jela vidjela sina nakon 60 godina

baka jela

Jela Šolić (92) iz Hrvatske Kostajnice ovaj će Božić zasigurno pamtiti kao jedan od najljepših. Na Badnjak je prvi put, nakon 60 godina, ugledala svog sina Danka preko Skypea.

Jela je zadnji put vidjela sina kad je imao šest godina. Naime, ‘50-ih godine njen muž je, iz političkog razloga, napustio Jugoslaviju te sa sinom otišao u Kanadu.

– Jeli je bilo jako teško. Kaže da su napustili zemlju bez da je nju iko išta pitao te nije imala načina da zaustavi svojeg muža. Njen drugi sin, moj otac, je ostao – kazao je unuk bake Jele Daniel Pavlić za Croatia week.

baka jela 1

Godine su prolazile, a dvije razdvojene porodice izgubile su svaki kontakt. Iako su Pavlići znali da je Danko u Kanadi, nisu znali gdje tačno živi. Preokret se dogodio kada su na Facebooku otkrili grupu ‘So you know you’re a Pavlic’ te preko nje pronašli Dankovu kćer.

– Otkrio sam da se Danko oženio i da sa suprugom i kćeri živi u Vancouveru. Kontaktirao sam njegovu kćer – objasnio je Daniel.

Danko je bio jako uzbuđen i želio je vidjeti majku, makar i preko Skypea. Sudbonosni susret dogodio se na Badnjak.

Danko planira u junu iduće godine doći u Hrvatsku i napokon uživo vidjeti majku Jelu, koja će tada proslaviti 93. rođendan.