Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demant iz bolnice

Oglasio se direktor zagrebačke bolnice: Dijete nije mrtvo, kritično je

zagreb – zemljotres 1

U spomenutoj vijesti Hrvatske državne novinske agencije (HINA) pisalo je još “dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu

10.03… Hrvatski mediji i oni u regionu prenijeli su jutros Hina-inu vijest da je “petnaestogodišnje dijete prva je žrtva potresa u Zagrebu, a što je potvrđeno Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba”.

U spomenutoj vijesti hrvatske državne novinske agencije pisalo je još “dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu. Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, no tamo je konstatirana njegova smrt”.

No, nakon pola sata oglasio se direktor Klinike za dječje bolesti Zagreb i, nasreću, demantovao tu vijest.

– Nije dijete mrtvo, reanimirali smo ga, pokušavamo ga spasiti – rekao je direktor Roić za N1.

Kako su za N1 potvrdili iz Klinike, 15-godišnje dijete je kritično i ljekari se bore za njegov život.

09:07… Nevjerovatno, ali istinito. U subotu navečer Zagreb nikada u istoriji nije bio prazniji, zbog straha od koronavirusa na ulicama hrvatske metropole nije bilo gotovo nikoga.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije potpuno drugačija priča. Potres koji je u 6.24 zatresao grad natjerao je sve građane da izađu na ulicu zbog straha od novog podrhtavanja tla. I to je bio dobar potez, samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je novi potres.

Cijelim gradom tutnjaju sirene, mnogo je štete, intervencija vatrogasaca i policije već sada ima mnogo. Čini se da je najpogođeniji sami centar Zagreba – pao je vrh katedrale, žbuka je padala po automobilima.

Petnaestogodišnje dijete prva je žrtva potresa u Zagrebu, potvrđeno je Hini u nedjelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško ozlijeđeno dijete koje više nije pokazivalo znakove života, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Dijete od 15 godina prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, no tamo je konstatirana njegova smrt.

“Za virus zemljotres nema važnost, on se širi svojom logikom. Svi vi koji ste vani, Zagreb je epicentar, udaljite se jedni od drugih. Znam da je sada biti skupa solidarnost i oslonac za najbliže, prijatelje i porodicu, ali udaljite se jedni od drugih jer time ugrožavate zdravlje sebe i svojih porodica”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Slika iščekivanja ispred bolnice u Zagrebu: S bebama izašle iz zgrade