Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor fucz

Vlada FBiH suspendovala Fahrudina Solaka

solak

Vlada FBiH ovlastit će i potpisnika u ime Federalne uprave civilne zaštite

Vlada FBiH danas je privremeno suspendovala direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka do okončanja istrage koja se vodi za kupovinu 100 respiratora koje je FUCZ nabavio preko firme Srebrena malina Fikreta Hodžića za 10,5 miliona KM, odnosno do okončanja aktivnosti u vezi sa procesom javnih nabavki.

Vlada FBiH ovlastit će i potpisnika u ime Federalne uprave civilne zaštite.

Solak je 5. maja uputio otvoreno pismo javnosti u kojem je zatražio svoju preventivnu suspenziju dok se ne okonča istraga.

Vlada je danas ovlastila pomoćnika direktora Federalne uprave civilne zaštite Mustafu Kadribegovića da organizuje sve poslove i potpisuje sve akte iz nadležnosti direktora, dok traje preventivna suspenzija direktora.

Vlada Federacije BiH danas je zatražila da joj, do sutra u 16 sati, bude dostavljena dopuna informacije o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH. Dopunom mora biti obuhvaćena realizacija javnih nabavki koje je provela FUCŽ, uključujući predmet i postupak nabavke, količinu, cijenu, te naziv dobavljača i korisnika nabavljene opreme, kako je to bilo i traženo zaključkom Vlade FBiH od 30. aprila 2020. godine.

Takva, dopunjena informacija, bit će razmatrana u nastavku 222. sjednice u četvrtak.